^ Nazad na vrh stranice

O agenciji

O agenciji

Damir Design je boutique agencija iz Bihaća (BiH) koja se bavi grafičkim dizajnom i izdavaštvom. Osnivač i voditelj agencije je Damir Midžić, akademski grafički dizajner - diplomirao na odsjeku za grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu (2001). Kroz dugogodišnje iskustvo u radu na različitim projektima u domenu grafičkog dizajna, Damir Design stvara efektnu grafičku komunikaciju za mala i srednja preduzeća, te za kulturne i javne institucije. Agencija pruža usluge u domenu kreacije vizualnog identiteta / brendiranja, dizajna knjiga, brošura i ostalih publikacija, oglašavanja proizvoda/usluga i infografike.

 

 

 

 

U cilju pružanja kvalitetnije i potpunije usluge, Damir Design sarađuje sa sljedećim autorima: Adnan Suljkanović (www.adnansdesigns.com) – dizajn / ilustracija; Samir Sinanović (www.samirsinanovic.com/) i Maja Topčagić (www.majatopcagic.com) – fotografija; Filip Andronik (www.superamnesia.com) i Miroslav Slipčević (www.mimicortazar.blogspot.com) – ilustracija.

 

Priznanja i nagrade:

 

Novogodišnja čestitka "Sretni praznici" (kategorija design&art direction) i oglas "Toplotna izolacija od podruma do krova" (kategorija printani oglasi) za klijenta Austrotherm uvršteni u godišnje izdanje Kreativnog portfolia 2010 (Najbolje kreativne ideje iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije).

1. nagrada za konkursu znak i logotip Nacionalnog parka Una

1. nagrada na konkursu za turistički znak Bihaća

1. nagrada na konkursu za grb i zastavu Općine Bihać

2. nagrada Ljubitelja umjetnosti delegacije ECMM-a (Evropska posmatračka misija) za grafiku "Multietničko Sarajevo" – zajednički rad sa Irfanom Hošićem